Home | Praktijk | Aanmelden | Over Iris

Over IrisIris heeft in 1991 de HBO opleiding voor Oefentherapie Mensendieck afgerond aan de hogeschool in Amsterdam.
Zij staat geregistreerd in het kwaliteitsregister voor paramedici.

Vlak na haar afstuderen heeft ze samen met een collega gewerkt in Jaipur in India, om de Mensendieck methode te introduceren.
Daarna startte zij in een groepspraktijk In Baarn. Naast de particuliere praktijk, gaf zij zwangerschapscursussen, 55+ lessen en sportlessen. Eind 2004 startte zij de zwangerschaps cursussen in Laren en kort daarna vestigde zij zich aan het Pastoor Hendrikspark te Laren.

In 2006 vertrok zij naar Australie. Iris begon een eigen praktijk in Warrnambool,( Victoria ) en werkte voor een ziekenhuis. Iris kreeg te maken met chronisch zieke mensen en deed vooral huisvisites. Het aanleren van "selfmanagement" strategieen en educatie met betrekking tot een betere lifestyle waren belangrijk.
Zij ontwikkelde beweegprogrammas voor mensen met obesitas.
Daarnaast organiseerde zij lezingen voor MS patientenvereniging, en diabetes Australia en gaf ze bewegingslessen en voedingsadviezen aan gehandicapten.
Gezien haar passie voor sport en bewegen starrte zij een BOOTCAMP voor vriendinnen, wat al snel uitgroeide tot een grote groep enthousiaste sporters.

Tevens studeerde zij de Bowen techniek bij BOWTECH Australia en behaalde accreditatie als Exercise Physiologist bij ESSA (Exercise & Sport Science Australia)
Begin 2010 keerde zij terug naar de praktijk te Laren. Zij heeft overeenkomsten met diverse zorgverzekeraars door wie de behandelingen vergoed worden. Zij is tevens aangesloten bij een aantal beroepsvereningingen in Nederland en Australie.
Iris volgt regelmatig bij- en nascholing om gekwalificeerd te blijven.
Iris heeft een grote affiniteit met sport. Zelf beoefent zij de roeisport al sinds haar jeugd en heeft zij leren tennissen in Australie.


De praktijk van Iris staat voor alle problematiek aan het bewegingsapparaat, voor jong en oud.
De behandelingen vinden plaats in de praktijk, of indien nodig, aan huis.
Bewustwording van het eigen lichaam en "Selfmanagement" zijn erg belangrijk. Dit loopt dan ook als een rode draad door de behandelingen en lessen heen.

Tevens heeft iris de opleiding voor EMMETT therapie afgerond. Deze techniek is een verdieping en uitbreiding van de BOWEN techniek.